MENU Sluiten

TopVorm Vastgoed tekent overeenkomst met gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout en ontwikkelaar TopVorm Vastgoed BV hebben op woensdag 1 februari 2017 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van ongeveer 175 woningen op het voormalige Twickelterrein, onderdeel van het plan Zwaaikom. De verkoop van de woningen start waarschijnlijk eind 2017. Waarschijnlijk zullen de woningen medio 2018 worden gebouwd.

 

Op het vasteland van het plan Zwaaikom worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Deze bestaan uit woningen en appartementen in diverse prijsklassen. Een deel hiervan bestaat uit sociale huurwoningen.

Volgens wethouder M. Willemsen komt er na lang wachten, eindelijk zicht op de realisatie van woningen in het Zwaaikomgebied. Willemsen: “Daar zijn we al heel lang mee bezig, maar nu zit de snelheid er gelukkig in en ik heb er alle vertrouwen in dat we die samen vast kunnen houden. Het worden minder woningen dan aanvankelijk gepland, maar het plan past goed bij deze tijd.”

Segmenten

De prijs van de koopwoningen varieert van net onder de €200.000 tot circa €450.000. De koopwoningen zijn beschikbaar voor iedereen die er wil wonen en die het kan betalen. De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat tien procent van de woningen uit goedkope koop bestaat (tot €200.000) en dat twintig procent van de woningen uit sociale huur bestaat.

De bouwstijl van de woningen zal ‘eigentijds romantisch’ zijn. Er zal volgens de ontwikkelaar een ‘bijzonder woonmilieu ontstaan waarbij wonen aan het water en dichtbij de binnenstad wordt gecombineerd’.

Het stedenbouwkundig plan is gereed en de ontwikkelaar is inmiddels gestart met de architectuur. De Julianaschoorsteen blijft behouden en krijgt een plek in het openbaar gebied.

Bestemmingsplan

TopVorm Vastgoed BV heeft het stuk grond gekocht dat bekend staat als het voormalige Twickelterrein. TopVorm Vastgoed BV werkt samen met de gemeente Oosterhout aan alle voorbereidingen om hier woningen te bouwen en het gebied op te knappen. De gemeente Oosterhout is inmiddels gestart met het opstellen van het bestemmingsplan, waarbij alle benodigde onderzoeken worden uitgevoerd. Naar verwachting is het bestemmingsplan eind 2017 of uiterlijk medio 2018 onherroepelijk. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, start de verkoop van de woningen.

Informatiebijeenkomst

Voor de naaste buren van het terrein heeft er op 1 februari 2017 een informatiebijeenkomst plaatsgevonden, waarbij zij informatie kregen over en in de gelegenheid gesteld werden om vragen te stellen en input te geven op het bestemmingsplan en het plan. Het uitwerken van het bestemmingsplan gebeurt in samenspraak met de omwonenden, die met hun achtertuinen direct grenzen aan het terrein. Bij de verdere uitwerking worden ook bewoners en belanghebbenden uit de omgeving betrokken.

Aanwezig bij het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst waren: Topvorm Vastgoed BV;  de heren H. Meurs (directie Vorm Ontwikkeling), A. Kanters en J. Sips (directie TopLevel Development) en de gemeente Oosterhout; de heer M. Willemsen (wethouder).