MENU Sluiten

Prijsdaling bestaande koopwoningen blijft gelijk in jan – CBS

Prijsdaling bestaande koopwoningen blijft gelijk in jan – CBS

22 februari 2010, 10:03 uur | FD.nl/DJ

AMSTERDAM (FD.nl/DJ)–De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in januari gemiddeld 5,3% lager dan een jaar eerder, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijsdaling is daarmee even groot als in december. Alle soorten koopwoningen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen van tussenwoningen daalden het minst met 3,5% en de prijzen van vrijstaande woningen daalden met 8,7% het meest, volgens berekening van het CBS.

In alle provincies waren de prijzen lager dan in januari 2009. De grootste daling deed zich voor in Noord-Holland, waar koopwoningen 8,6% goedkoper waren. In Groningen was de prijsdaling met 1,1% het kleinst.

Vergeleken met december 2009 waren de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen 0,2% hoger. De prijsontwikkeling in de provincies laat een gemengd beeld zien, aldus het statistiekbureau. Zo waren de prijzen in Friesland, Groningen en Utrecht ongeveer 2% hoger dan een maand eerder. In Limburg waren ze echter circa 2% lager. De prijsontwikkeling in de overige provincies lag hier tussenin.

Ruim 7.700 bestaande woningen wisselden in januari van eigenaar. Dat is ruim 11 procent minder dan een jaar eerder. Deze afname is iets groter dan die in december, stelt het CBS.

Bron: FD (www.fd.nl)