MENU Sluiten

Gebiedsontwikkeling Yerseke in Themaraad

Dinsdag 7 december 2010 stond in de themaraad de ontwikkeling van het gebied rond De Zaete op de agenda. Tijdens deze vergadering kreeg de raad een mooi plan gepresenteerd van hoe het gebied er in de toekomst zou kunnen uitzien.

De locatie De Zaete wordt is het eerste gebied in Yerseke dat wordt aangepakt. Reden daarvoor is dat onderzoekinstituut Imares op korte termijn wil uitbreiden.

Drie marktpartijen, namelijk woningcorporatie R&B Wonen en ontwikkelaars AM Zeeland en Topleveldevelopment, willen op de plek van het huidige dorpshuis een multifunctionele inrichting van het gebied realiseren. Het is de bedoeling dat er op die plaats meerdere gebouwen komen, met onder  andere het Oosterscheldemuseum, een ontvangstruimte, een zorghotel met restaurant en een zoutwaterwellness. Verder komen er appartementen, waaronder ook speciale appartementen voor studenten. Ook komt er een zaal met een capaciteit voor 400 personen die de dorpshuisfunctie overneemt.

Kortom, deze avond gaf een doorkijkje naar een concreter plan om Yerseke te ontwikkelen. De eerstkomende tijd volgen nog onderhandelingen om het plan nader uit te werken.

 

Meer informatie vindt u onder Gebiedsontwikkeling Yerseke, op de website van de Gemeente Reimerswaal www.reimerswaal.nl