MENU Sluiten

De woningmarkt heeft dringend behoefte aan nieuwe ideeën

De woningmarkt heeft dringend behoefte aan nieuwe ideeën

De NEPROM, de BNA en Nederland wordt Anders lanceren Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

De NEPROM (de branchevereniging van projectontwikkelaars), de BNA en Nederland wordt Anders schrijven gezamenlijk de Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen uit. De uitschrijvers willen met deze ideeënprijsvraag een consumentgerichte attitude en een versterking van de samenwerking van ontwerpers en ontwikkelaars stimuleren. Combinaties van minimaal een ontwikkelaar en een ontwerper worden uitgenodigd om vernieuwende consumentgerichte strategieën, concepten en ruimtelijke ontwerpen in te dienen voor de woningmarkt. De uitreiking van de prijs is eind juni 2010. Het prijzengeld bedraagt 25.000 euro. De jury wordt voorgezeten door Mirjam van ’t Veld, burgemeester van Maarssen.

Langzaam maar zeker ontstaat er op de Nederlandse woningmarkt de situatie dat consumenten werkelijk wat te kiezen hebben. Er staan huizen leeg en het aanbod wordt groter dan de vraag. Dat noopt de professionals op de woningmarkt om daadwerkelijk te voldoen aan wensen en behoeften van woonconsumenten. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit en diversiteit op de Nederlandse woningmarkt verder toenemen.
De NEPROM, de BNA en Nederland wordt Anders willen de vooruitgang die op de woningmarkt plaatsvindt een extra stimulans geven. Ontwerpers en projectontwikkelaars schakelen al snel over naar de nieuwe realiteit. De Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen is bedoeld om de partijen gezamenlijk over de grenzen van de dagelijkse realiteit te laten kijken.

De jury voor de Ideeënprijsvraag bestaat uit Mirjam van ’t Veld (voorzitter, burgemeester Maarssen), Marlies Rohmer (architect, Atelier Marlies Rohmer), Carel de Reus (voormalig directeur Synchroon B.V.), Anco Schut (Stedenbouwkundige gemeente Utrecht), Ger Hukker (voorzitter NVM), Joris van Casteren (schrijver & journalist) en Monique Wiemeyer (Hoofdredactrice VT Wonen –gevraagd-). Het prijzengeld bedraagt €25.000,- en is door de jury te verdelen.

Meer informatie is te vinden op www.zowilikwonen.nl. Via deze site kunnen deelnemers zich ook aanmelden voor de Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen.