MENU Sluiten

Artikel in het Leidsch Dagblad

Onderstaand artikel is deze week gepubliceerd door het Leids Dagblad inzake de mogelijke ontwikkeling van het Cardea terrein te Leiderdorp:

Plan voor veertig woningen bij Cardea Leiderdorp

LEIDERDORP – Veertig of meer ’grondgebonden’ woningen wil ontwikkelaar Top Level Development bouwen op het terrein van jeugdzorgorganisatie Cardea aan de Simon Smitweg in Leiderdorp. De bewonersvereniging Holtlant is nog niet enthousiast met de beoogde nieuwe buren. Ontwikkelaar en bewoners zijn nog met elkaar in gesprek.

Door Aad Rietveld – 11-3-2015, 17:02 (Update 11-3-2015, 17:02)


Top Level Development denkt voor de braakliggende gronden naast Cardea Leiderdorp aan woningen in een traditionele stijl, in prijs variërend van twee tot viereneenhalve ton. De huizen worden ontworpen door Van Egmond Architecten uit Noordwijk, dat ook voor de nieuwbouw van Cardea tekende. ,,Wij hopen dat ze in 2016 gebouwd kunnen worden’’, zegt woordvoerder Axel Kanters.

De bewoners van het buurtje Holtlant maken al jaren bezwaar tegen woningbouw op het Cardeaterrein. ,,Wij hadden het liefst gezien dat er een kleinschalige zorgfunctie komt’’, zegt bestuurslid Mirjam Lammertink van de bewonersvereniging. Nu dat niet zo is, wil de vereniging in ieder geval goed overleg met Cardea, de porjectontwikkelaar en de gemeente Leiderdorp over het plan. Lammertink: ,,In één van de eerste plannen was sprake van zeventien of negentien huizen, direct grenzend aan de tuinen van Holtlant. Daar word je niet meteen blij van: mensen die in je tuin kijken. Nu komt de huizen al iets verder bij ons vandaan, maar het is nog steeds te dichtbij. We hopen dat de projectontwikkelaar met iets beters komt, dat we er in goed overleg uitkomen.’’

Dat overleg komt er in ieder geval, zegt Kanters van Top Level Development. ,,We hebben al een paar keer met de buurt gepraat en dat gaan we weer doen.’’