MENU Sluiten

Artikel dd 8 juli 2015 in PZC inzake De Zaete te Yerseke

Onderstaand artikel is op 8 juli j.l. gepubliceerd in het PZC:

Raad lyrisch over aangepast plan De Zaete Yerseke

08 juli 2015 Laatste update 08 juli, 23:15

YERSEKE – Met de aangepaste plannen voor nieuwbouwproject De Zaete in Yerseke kan Jan Sips niet meer stuk bij de gemeente Reimerswaal.

De Terneuzense projectontwikkelaar werd dinsdag door alle fracties gecomplimenteerd voor zijn plan om na het afhaken van Imares de vierde toren te vervangen door een ‘oesterexperience’ met zalencomplex, restaurant en terras aan de Oosterschelde. De zalen kunnen met elkaar worden verbonden, zodat in Yerseke weer grote feesten, voorstellingen en optredens kunnen worden gegeven. Een vurige wens van de raad, nadat deze mogelijkheid met de sloop van het oude dorpshuis De Zaete verdween. “Sips heeft een ongekende prestatie geleverd”, sprak Andries Jumelet van de ChristenUnie, die vond dat de projectontwikkelaar een lintje verdient. “Je hebt volgehouden, doorgezet en altijd met nieuwe mogelijkheden gekomen. Jan, je bent een fantastische vent”, jubelde hij.

Thea Laban van de VVD prees Sips over de eerste woontoren, die recent is opgeleverd. “Een schitterend gezicht. Je krijgt een Wemeldinge-gevoel, maar dan net iets mooier.” Ze was ook lovend over het ‘onthaal’ in de oesterexperience. “Ook in moeilijke tijden, houdt u uw woord. Als het door gaat, heb ik heel wat weddenschappen gewonnen. Iedereen verwachtte dat het onthaal er niet meer zou komen. Ik heb altijd gezegd dat mij een belofte is gedaan. We zijn er van overtuigd dat het er nu komt”, aldus de voormalige actievoerder voor het behoud van het oude dorpshuis De Zaete.

Sips denkt dat Yerseke met het nieuwe project toeristisch op de kaart kan worden gezet. “In Breskens en Colijnsplaat zijn ook plannen voor experiences. Wij moeten zorgen dat we in Yerseke de eerste en de mooiste krijgen.” Volgens hem zou De Zaete een perfect decor zijn voor de Oesterpartij van de provincie. Burgemeester Jan Huisman zag het helemaal zitten. “U weet hoeveel mensen daar komen? Ik vind het een heel interessante gedachte!”